Nuria Bach Canton

C O M E N Ç A  [ M E N T ]

Qui sóc?

El meu nom és Núria Bach i visc envoltada de moviment, emocions, paraules i lletres.

La meva professió i vocació és la logopèdia i l’acompanyament en processos de canvi del sistema; fer néixer les primeres paraules, recuperar-les i enriquir-les és la meva missió.

Els meus valors?

Respecte: el respecte m’inspira a atendre i acompanyar d’una forma pura i lliure.

Curiositat: la curiositat és el meu motor. Allò que fa que estudiï, analitzi, observi, em pregunti i que busqui i re busqui fins a trobar resposta.

Entusiasme: el meu entusiasme queda expressat en l’ alegria que sento quan acompanyo.

Amabilitat: La senzillesa i la grandesa de l’amabilitat és imprescindible per viure.

El meu camí?

Vaig estudiar logopèdia a la Fundació Universitària del Bages, actual U-Manresa. Durant la carrera vaig escoltar, observar i tocar fins a començar a integrar.

Al finalitzar la carrera, el meu interès per l’àmbit neurològic va fer que em desplaces fins a l’Escola de Patologia del Llenguatge a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. Allà vaig cursar el Màster en Neurologopèdia.

Durant els tres anys posterior, vaig formar part del Projecte de Detecció Precoç (PDP) impulsat per la Clínica Universitària del Bages. Oportunitat que a dia d’avui, valoro i agraeixo infinitament. Per a mi, entrar a les aules de diferents escoles del Bages, veure les diferents dinàmiques escolars i poder explorar a més de 200 infants, va ser un tresor que em va permetre no només integrar, sinó també consolidar.

Durant aquest temps, vaig sentir la necessitat d’explorar el camp dels diferents professionals amb els qui m’anava coordinant per tal d’entendre el seu llenguatge.

La decisió de “conèixer més món”  em va enriquir exponencialment.  Va fer que m’endinsés en múltiples formacions.

Formada en el Mètode Perffeti, en el model Affolter, i la tant necessària Estimulació Basal. Amb ella vaig connectar amb la meva arrel més pura. Una forma de ser i fer extremadament humana.

Tanmateix, vaig endinsar-me en el camp de la psicologia infantil realitzant el Màster en psicologia infantil a l’Institut Superior d’Estudis Psicològics.

Recentment les meves ganes d’acompanyar han fet que m’endinsi en el món de la Programació Neurolingüística, realitzant el Practtitioner i el màster en Programació Neurolingüística (PNL). Amb aquesta formació m’he aproximat, encara més, a la veritable vida. Ha estat per mi “escola de vida”.

Durant els darrers sis anys i mig, he format part del Servei de Logopèdia de Terrassa. Un Servei destacat per la seva professionalitat. Un espai que ha confiat en mi fins el seu últim dia.

Actualment, i des de fa cinc anys, formo part de l’equip del Servei de Rehabilitació Neurològica del Bages (S.I.R.N).  Un centre ple de coneixement, de vida i d’immesurable humanitat.

Però descriure aquest camí sense mencionar a totes les persones que m’han acompanyat seria imperdonable. Un camí ple de persones valuoses, úniques, importants i especials que m’esperaven als hospitals, a les residències, als seus domicilis o que trucaven el timbre (dues vegades) per a què els vingués a rebre. A totes elles, gràcies per formar part del meu camí.

Per mi Comença[ment], és la mà que s’estén per a donar l’acollida a l’altre i posar paraules en aquesta trobada.