Dirigit a persones que han patit un ictus, un accident cranioencefàlic o han estat diagnosticades d’una malaltia neurodegenerativa.

 

«La meva mare té 67 anys i ha patit un ictus. Presenta disfàgia i necessita una dieta adaptada. Ens parlen de textures i espassant i no sabem per on començar. Tenim por a la tos que presenta durant o després dels àpats. Ha tingut una baixada de pes important i no nota el gust del menjar.»

«El meu marit va patir un accident de trànsit. La lesió ha afectat l’àrea del llenguatge i té problemes per expressar-se.  Ens parlen d’Afàsia Motora. No troba les paraules per a explicar que és el que vol o que és el que li passa fent que sovint caigui en la frustració de veure com la seva vida ha canviat.»

«El meu familiar presenta disàrtria. No entenem el que diu i ell n’és conscient. Evita parlar per telèfon i durant les trobades familiars gairebé no diu res.»

«La meva dona ha presentat un ictus i un posterior episodi d’epilèpsia. Segons els informes presenta una Afàsia Global fent que ni entengui ni produeixi res. Està desorientada en temps i espai

«El meu marit presenta des de fa mesos problemes de memòria. Vol anar a comprar i quan arriba a la botiga no sap que és el que havia de comprar. Perd les claus sovint, ja que mai sap on les deixa. Si truquen per telèfon, quan penja, ja no em sap dir qui ha trucat.»

«La meva mare presenta Afàsia Sensorial. Des de l’hospital ens diuen que la seva comprensió no és bona i tot i que parla, i molt, no s’entén res. Semblen un conjunt de paraules inventades